MARDİN / ARTUKLU - Mevlana Anadolu Lisesi

Mevlana Anadolu Lisesi

SARAÇOĞLU MAH. 42. SK. MEVLANA ANADOLU LİSESİ BLOK NO: 8 ARTUKLU / MARDİN
Vizyon
Öğrencilerimizi ülkemizin ve dünyamızın ihtiyaç duyduğu din, bilim, sanat ve kültür alanlarında yetkin, kültürel mirası değerlendirebilen, yaşanan hayatı yorumlayabilen, problemlere çözüm üretebilen, ahlaki olgunluğa sahip fertler olarak yetiştirerek yüksek öğrenime hazırlamak; Üniversitelerimizin bütün bölümlerini en iyi derecelerle kazanabilecek ve eğitimini iyi bir şekilde sürdürebilecek alt yapıya sahip öğrenciler yetiştirmek; Özellikle İlahiyat Fakültelerini tercih eden öğrenciler için İslâm dininin inançları ve esasları konusunda sağlam bir altyapı oluşturmak; Bu çerçevede ufku geniş, gerek ülke gerçekleri gerekse küresel sorunların farkında olan din öğretimi alanında akademik çalışmaları yürütebilecek donanıma sahip altyapı oluşturma gayreti içindeyiz.
Misyon
MİSYONUMUZ ; Bilgili,başarılı Ahlaklı, kendi değerlerimizle birlikte insanlığın ortak kazanımları olan evrensel insani değerleri özümsemiş, yaratılanı ‘Yaradan’dan ötürü sevebilen, Dünyamızı zenginleştiren, çözüm üreten,bütün farklılıkları doğal ve zenginlik olarak gören; insana, düşünceye,ahlaka ve kültürel mirasa saygı duyan kişilikli fertler yetiştirmek.
Öğretim Şekli :TEKLİ EĞİTİM
BAŞLAMA :08:30 BİTİŞ : 15:30